!
!

Strijkstok - Viool  " Hoge Kwaliteit "  
Wij kochten een restant winkelvoorraad - nu extra voordelig van € 69,- voor € 47,50

Strijkstok Viool Carbon-Fiber

Geen Verzendkosten
    1 -2 werkdagen
  • Beschrijving

Deze Strijkstok heeft de eigenschappen van een Kwaliteit Stok.  

Specificaties:

Merk: Zlata
Stok: Rond  Carbon - Fiber
Slof : Ebbenhout met Paris Eye
Haar: TOP  Mongolië Paardenhaar

 De  6 voordelen van carbon-fiber ten opzichte van een houten strijkstok?


 1 - Sterk
De carbon-fiber strijkstokken zijn steviger en reageren minder sterk op invloeden van buitenaf. Veel musici die buiten optreden of tussen publiek spelen, kiezen om die redenen voor carbon-fiber. Ook voor kinderen is carbon-fiber ideaal. Als je een strijkstok laat vallen, erop gaat zitten of te ver aanspant, zal hout sneller breken of vervormen dan carbon-fiber.

 2 - Licht
Carbon-fiber strijkstokken zijn meestal lichter dan strijkstokken van brazil hout, waardoor deze het spel vergemakkelijken. Indien je snelle passages speelt en minder gewicht hebt mee te torsen, is het logisch dat het makkelijk speelt. Door de stijfheid van carbon-fiber kun je met dat lage gewicht wel nog een mooie grote klank maken.

3- Stijf
Met carbon-fiber is een hoge stijfheid te bereiken die alleen mogelijk is bij zeer hoge kwaliteit hout. Hierdoor heb je een directe respons tijdens het strijken en kun je een mooie grote klank maken.

4 - Constante kwaliteit
Carbon-fiber strijkstokken zijn heel betrouwbaar massaal te produceren, waardoor de kwaliteit steeds hoger wordt en de prijs lager. De kwaliteit en eigenschappen van carbon-fiber zijn goed te voorspellen en reproduceerbaar.

5 - Goedkoop
Carbon-fiber strijkstokken zijn relatief goedkoop. Pernambuco, het hout waarvan houten strijkstokken gemaakt worden, raakt op en zal steeds duurder worden.

6 - Milieuvriendelijk
Voor carbon-fiber hoeven geen bomen gekapt te worden met alle gevolgen van dien. Pernambuco, het hout waarvan goede houten strijkstokken gemaakt worden, raakt op en wordt steeds schaarser.


 

Conclusie
Houten Strijkstokken hebben een rijke historie en vele fantastische makers. Er zijn mooie antieke strijkstokken, waarmee hopelijk nog eeuwen gespeeld zal worden. Carbon-fiber bouwt verder op deze traditie  is het strijkstok materiaal van de toekomst.